Upeimmat risteilylaivat

Maailman näyttävimmät risteilylaivat ovat kuin kelluvia kaupunkeja, joissa on saatavilla ylellisen hotellin mukavuudet ja miltei kaikki kuviteltavissa olevat palvelut. Ylelliset risteilylaivat on suunniteltu vetoamaan luksuksesta, mukavuudesta ja hyvästä palvelusta nauttivien matkailijoiden tarpeisiin. Ylellisten risteilyalusten tavoitteena on, että pelkästään laivalla oleminen on elämys itsessään ja tarpeeksi suuri syy lähteä matkalle. Risteilyaluksia kehitetään ja innovoidaan jatkuvasti, sillä kilpailijoista on erotuttava toinen toistaan erikoisimmilla ratkaisuilla.

Luksusristeilijä on kuin kaupunki pienoiskoossa

Luksusristeilyaluksiin on tarkoituksella haettu mukavan kokoisen pikkukaupungin tunnelmaa. Kaikki palvelut sijaitsevat kävelyetäisyydellä, mutta kuitenkin riittävän kaukana toisistaan. Käytävät, puistot ja aukiot ovat niin laajoja, että niissä voi seikkailla löytäen uusia aiemmin tutkimattomia nurkkauksia. Kahviloita ja baareja on sijoitettu sopivasti matkan varrelle ja ne muistuttavat tunnelmallisia kulmakuppiloita. Viihtyisiin ja tyylikkäisiin ostosalueisiin on panostettu, ja suurilta ostosalueilta on mahdollista tehdä kiehtovia löytöjä. Aurinkokannella puolestaan pääsee nauttimaan uima-altaista ja lepotuoleista kuin rantalomakohteessa.

Palvelut risteilyaluksilla

Viihde-, urheilu- ja ravintolavaihtoehdot ovat monipuolisia ja kattavia. Lisäksi tarjolla on myös kauneudenhoito-, kampaamo- ja spa-palveluita. Ylellisillä risteilyaluksilla on useita erilaisia ravintoloita, ja kaikkien maanosien keittiöt ja kevyemmät terveysruoat ovat edustettuina. Risteilyyn kuuluvat ruokailut sisältävät aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Risteilystä ja hyttiluokasta riippuen risteilyn hintaan kuuluu tavallisesti valtaosa ravintoloista, ja osa niistä saattaa olla lisämaksullisia. Kuntoa voi pitää yllä hyödyntämällä esimerkiksi ohjattuja jumppa-, tanssi- tai joogatunteja. Aktiivisena pysyy myös surffaamalla keinotekoisia aaltoja tuottavassa surf-altaassa, kiipeilemällä kiipeilyseinällä tai pelaamalla tennistä laivan tenniskentällä. Lisäksi asiakkaiden käytössä ovat kuntosali ja uima-altaat.

Viihdetarjontaa kaiken ikäisille

Ylellisten risteilyalusten kattava viihdetarjonta pitää huolta siitä, etteivät asiakkaat pääse pitkästymään meripäivinäkään. Risteilyaluksilla järjestetään muun muassa tanssi-, musiikki- ja teatteriesityksiä ja näytetään elokuvia. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi kasinopelejä, bingoa ja karaokea. Lapsille ja teini-ikäisille on suunniteltu omaa hauskaa ohjelmaa, josta vastaavat erikoistuneet ohjaajat. Lapsille suunnatun ohjelman lisäksi muun muassa kiipeilyseinät, uima-altaat ja risteilijälle rakennetut puistot tarjoavat mukavaa tekemistä nuoremmillekin matkustajille.

Huipputason asiakaspalvelua

Palvelu ylellisellä risteilyaluksella on suunniteltu toimimaan saumattomasti, eikä henkilökunnan määrässä ole yritetty säästää. Mikäli aluksen maksimikapasiteetti on 3000 matkustajaa, on henkilökunnan edustajia laivassa lisäksi yleensä vähintään 1300. Kaikki henkilökunnan jäsenet käyvät läpi sekä työtehtäviin perehdytyksen että turvallisuuskoulutuksen. Henkilökunta koostuu yleensä jopa 60-70 eri kansallisuudesta, joten he osaavat palvella asiakkaita useilla eri kielillä. Luksusristeilijöiden palveluihin kuuluu tavallisesti myös maksuton ympärivuorokautinen huonepalvelu.

Kuka valmistaa upeimmat risteilylaivat?

Suomessa Turun telakalla on rakennettu useita näyttäviä loistoristeilijöitä, ja se on noussut alansa johtavaksi telakaksi. Eri varustamoilla ympäri maailmaa on loistoristeilijöitä, ja niitä rakennetaan jatkuvasti uusia asiakkaiden mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Luksusristeilijöiden tulee pystyä kilpailemaan uusilla ja ihmeellisillä ratkaisuilla, ja siksi niissä toteutetaan erilaisia luovia ratkaisuja. Esimerkkejä innovatiivisista ratkaisuista ovat esimerkiksi kerrosten välillä hissin tavoin liikkuvat baarit ja asiakkaita 90 metrin korkeuteen nostavat näköalakapselit.

Tämän hetken ylellisin risteilyalus

Heinäkuussa 2016 käyttöön otettu Regent Seven Seas Cruises-varustamon risteilijä Seven Seas Explorer on tituleerattu maailman ylellisimmäksi risteilyalukseksi. Elegantti, ylellinen ja klassisen tyylikäs laiva on tullut tunnetuksi ensimmäisen luokan palvelusta ja tasokkaasta ohjelmasta. Kaikki hytit ovat parvekkeellisia ja ne ovat huonetyypiltään vähintään sviittejä. Henkilökuntaa on 540 hengen verran enintään 750 vierasta kohden, mikä mahdollistaa erittäin korkeatasoisen ja nopean palvelun.

Innovatiiviset luksusristeilijät

Hyvä esimerkki innovatiivisesta luksusristeilijästä Royal Caribbean-varustamon Quantum-luokan eli ylellisimmän ja innovatiivisimman luokan risteilyalus Anthem of the Seas. Laivan perheen pienimmille suunnattuihin erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa laskuvarjohyppysimulaattori, sirkuskoulu ja törmäilyautot. North Star-laitteessa on mahdollista nousta sisälle jalokiven muotoiseen kapseliin, joka kohotetaan nosturimaisen rakennelman avulla yli 90 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Laivan viihdekeskukseen luodaan satumaisia maailmoja videoteknologian, esiintyjien ja robottien avulla unohtumattomien elämysten takaamiseksi. Lisäksi laivan sisähytteihin on kehitetty auringonnousua ja – laskua simuloiva virtuaaliparveke.

Asunto luksusristeilijältä

Maailman meriä seilaa myös The World -niminen luksusristeilijä, johon ei ole mahdollista ostaa matkalippuja, vaan sen kyytiin pääsee vain ostamalla omakseen hytin laivasta. Edullisimmat yksiön malliset hytit maksavat noin 3 miljoonaa euroa, ja tilavat sviitit ovat hinnaltaan noin 15 miljoonaa euroa. Kaikki laivan asunnot ovat varattuja, ja asunnon vapautuessa markkinoille ostajaehdokkaat joutuvat käymään läpi tiukan seulan. Useimmilla laivalta asunnon omistavilla on useampia koteja myös kuivalla maalla, ja he viettävät vain osan ajasta risteilyaluksella. Alukselta asunnon ostaneilla olisi useimmiten varaa yksityiseenkin huvijahtiin. Suuren risteilylaivan viehätys on tasokkaassa palvelussa ja täysikokoisen risteilyaluksen palveluista nauttimisessa.

Missä upeimmat risteilylaivat liikkuvat?

Ylellisen risteilyaluksen arvo tavallisempaan risteilylaivaan verrattuna tulee esille etenkin pidemmillä risteilyillä, joihin sisältyy meripäiviä. Meripäivinä on mukava viettää aikaa risteilyaluksella, josta löytyy ohjelmaa aamusta iltaan. Ylellisillä risteilylaivoilla on jopa niin paljon tekemistä, että pidemmälläkään risteilyllä ei välttämättä ehdi käydä kokeilemassa kaikkea kiinnostavaa. Luksusristeilyjä järjestetään ympäri maailmaa, mutta perinteisesti suosituimpia kohteita ovat Karibian saarten ja Välimeren alueen risteilyt.